Hej Bettina

Mit barn som er 5 år, er næsten altid ked af det, når han skal på samvær hos sin far, men når han kommer hjem igen, er han glad og fortæller ivrigt om alt det, han har lavet med sin far. Jeg kan se på ham at han har hygget sig.

Hvorfor er han ked af det inden han skal afsted og er der noget jeg kan gøre ved det?

vh. Christina

 

Hej Christina

Tak for dit spørgsmål om hvorfor din søn er ked af det, når han skal på samvær.

Først og fremmest vil jeg sige, at det er rigtigt skønt at du kan se at din søn har hygget sig med sin far.

Jeg tror, at din søn har svært ved, at skulle forlade dig. Det er helt naturligt i hans alder. Jeg har endnu ikke talt med nogen børn som synes at skiftedagen er en fest. Tværtimod kan den være rigtig svær. Børn der er ældre end din søn, fortæller at de er fyldt af modsatrettede følelser. De glæder sig til at se den anden forælder samtidig med at de kommer til at savne den de forlader. Jeg tror at din søn mærker noget af det samme. Hans alder taget i betragtning, har han svært ved, at sætte ord på hans følelser.  Din søn er glad for dig og vil jo helst have, at du kunne tage med ham.

Du spørger hvad du kan gøre for at gøre overgangen mellem hans to hjem lettere. Du skal fortsætte med at sende ham afsted med et smil, og et på gensyn snart igen.

Du kan også tale med din søn om at det er i orden at savne hinanden, og at du også savner ham.

Spørg ham om han er bekymret for dig. Er han det kan du betrygge ham i, at du selv har nogle aftaler med nogle veninder, så han kan høre, at han ikke behøver at være urolig for dig.

Det vigtigste er at han bliver anerkendt i hans følelser og der er forståelse for at man kan være ked af det.

Bedste hilsner
Bettina

Bettina Vestergaard

Bettina Vestergaard – Skilsmissekonsulent og familieterapeut med egen praksis siden 2015 – Læs mere om Bettina her.
2 svar
 1. Vibe
  Vibe siger:

  Hej Bettina,
  jeg har en 12-2 ordning, min datter fylder 3 i september. Endvidere bliver hun transporteret 1,5 t. frem og tilbage hver onsdag med ankomst hos far kl. 10 og retur hos mig kl. 18. Far og jeg (mor) er ikke enige. Far ønsker 7/7. Han kan blive psykisk voldelig og tale dårligt om mig, når han ikke får sin vilje, men det kan jeg ikke styre. Han kan også være en super nærværende far, hvilket gør det hele ret komplekst. Min datter starter snart i børnehave(hun har gået hjemme med mig indtil nu), men far insisterer på onsdage. Jeg skal snart til møde i Familieretshuset, og jeg vil gerne høre dine tanker om dette forslag:
  Fastholde weekenden fredag 1630 til søndag 17. Tilføje at far henter tirsdag og er sammen med hende i mors by (kbh). Tilføje at far henter i børnehave tirsdag 1430 og hun overnatter og har således fri onsdag og bliver afleveret hos mig onsdag kl. 16.
  Er det en helt tosset løsning ?
  Hilsen Vibe

  Svar
  • Bettina Vestergaard
   Bettina Vestergaard siger:

   Hej Vibe,
   Tak for dine spørgsmål. Desværre har jeg ikke nok oplysninger om jeres datter til at kunne svare på et så specifikt spørgsmål. Det afhænger af din datters relation til sin far. Hendes reaktioner på det nuværende samvær. En 7/7 ordning hvor hun bor 1 time 30 min kørsel fra hendes institution hver anden uge er ikke i hendes interesse. Hendes alder og tilknytning til dig har også betydning for samværets længde. Som sagt er det svært for mig at ligge hovedet på bloggen og give et kvalificeret bud. Du er velkommen til at booke en uforpligtende opstartssamtale her: https://www.skilsmissekonsulenten.dk/book-en-opstartssamtale/
   Så vil jeg gerne hjælpe dig.
   Bedste hilsner
   Bettina

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *