Hej Bettina

Min kone vil skilles. Vi har 2 børn på 1 og 4 år. Vi er blevet enige om, at en 7/7 deleordning vil passe os bedst, men nu er jeg blevet i tvivl; om det vil være godt for vores børn.

Hvad er din holdning til en 7/7 deleordning med så små børn?

Venlig hilsen

Anders

 

Hej Anders

Tak for dit spørgsmål om hvorvidt en 7/7 deleordning vil være godt for jeres børn.

Hvor er jeg glad for, at I ikke bare vælger ordning ud fra, hvad der passer jer voksne bedst, men at I ønsker, at gøre det der er bedst for jeres børn.

Jeg kan godt forstå, at du bliver i tvivl om en 7/7 ordning, vil være godt for dine børn. jeg vil i mit svar til dig tage udgangspunkt i udviklingspsykologien.

For dit yngste barns vedkommende, er det lige nu i gang med, at udvikle sin tilknytningsevne (tilliden til andre mennesker). Denne evne udvikles i alderen 0 -3 år. En evne som barnet skal bruge op igennem barndommen og helt ind i voksenlivet. Tilknytningsevnen er svær at udvikle, hvis man igen og igen oplever adskillelse, som barnet gør ved en 7/7 ordning.

Ved en 7/7 ordning vil dit yngste barn komme til at opleve skiftene som svigt, fordi omsorgspersonen hele tiden skifter. Gentagne svigt af denne art vil skabe utryghed og manglende tillid til voksne. Dit barn vil kunne udvikle sig bedre, ved at have en fast base, hvor det samtidig så den anden forælder ofte i kortere tid. Man siger gerne at så små børn, kan klare antal overnatninger som ens alder. Det vil sige 1 i dit tilfælde. Dette gælder også i ferierne.

Dit ældste barn på 4 år, vil bedre kunne klare en 7/7 ordning. Såfremt man er i stand til at have de samme regler og dags struktur i de to hjem.

Det er sjældent at man finder den rigtige ordning i første forsøg. Det der er vigtigt er, at man er villig til at prøve forskellige versioner. Det I skal holde øje med, er jeres børns reaktioner og adfærd. Det er der i finder svarene på, om de trives i deres ordning. I skal ligeledes være opmærksomme på, at en samværsordning ikke er statisk, men skal ændres i takt med, at børnenes behov ændres. Og det gør de med korte mellemrum, når børnene er så små som jeres børn.

Bedste hilsner
Bettina Vestergaard, Familieterapeut

Bettina Vestergaard

Bettina Vestergaard – Skilsmissekonsulent og familieterapeut med egen praksis siden 2015 – Læs mere om Bettina her.
0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *