Min datter og jeg betalte den højeste pris.

Jeg var i en situation, hvor min eksmand ikke ville udlevere vores 11-årige datter efter samvær. Han ville ikke tvinge hende hjem. Gennem min advokat Ditte Kjeldgaard fik jeg kontakt med Bettina Vestergaard. Uden hende ved jeg simpelthen ikke, hvor jeg ville være i dag.

Selvom vi havde været skilt i 1½ år, havde vi endnu ikke fået udarbejdet en samværsaftale, fordi min eksmand ikke ville underskrive den. I praksis boede min datter dog hos mig i en 10/4 ordning.
Hendes far valgte at flytte mere end 100 km væk fra, hvor vi boede. I starten sagde han til vores datter, at hun måtte vælge mellem ham og mig, fordi vi nu boede så langt fra hinanden.
Min datter fortalte både mig og Statsforvaltningen, at hun ville blive boende hos mig, og hendes far aflyste efterfølgende alt samvær og kontaktede hende ikke i over 2 mdr. Pludselig ringede han en dag og ønskede at genoptage samværet. Min datter var både glad og nervøs.
Min datter begyndte herefter at ændre adfærd – både over for mig – men især over for min kæreste. Hun startede med at beskylde min kæreste for vold. På et tidspunkt nægtede min eksmand at udlevere hende efter samvær. Det var på dette tidspunkt, at Bettina kom ind i billedet.

Sagen skulle i fogedretten. På grund af den manglende samværsaftale og på grund af påsken tog det alt for lang tid at få behandlet sagen. Fogedrettens konklusion var, at min datter skulle udleveres. Dette skete ikke frivilligt, så både politi og de sociale myndigheder måtte rykke ud.
På dette tidspunkt havde min datter ikke været i skole i mere end 2 mdr.
Bettina var med mig, da jeg fik udleveret en meget vred pige, hvilket jeg i dag er meget taknemmelig for. Jeg havde aldrig fået hende med hjem, hvis Bettina ikke havde været der.
Bettina var sammen med os i 3 døgn. Hun vandt min datters tillid og fortrolighed. Bettina fik brudt isen mellem mig og min datter. Bettina var god til at møde min datter i hendes sprog, hjælpe hende til at få sat ord på hendes tanker og følelser, og hun var også god til at sætte rammerne.
Bettina hjalp min datter hjem, hvor hun blev genforenet med sine 2 store brødre og fik etableret en fornuftig kontakt til min kæreste.
På trods af at min datter ikke havde været hjemme i mere end 3 måneder, ønskede systemet, at samværet til hendes far skulle genetableres med det samme, hvilket vi gjorde. Set i bakspejlet var dette en fejl.

Min eksmand og hans kæreste brugte tiden på at manipulere min datter. I starten kunne jeg håndtere det. Min datter havde samtaler hos Bettina. Samtaler, som hun selv gav udtryk for, var rare at komme til. Det, som Bettina byggede op hos min datter, pillede min eksmand og hans kæreste ned i weekenderne. Min datter skulle stå på mål for sine samtaler hos Bettina over for sin far og presset blev for stort, da hendes far ikke synes, det var en god ide at tale med Bettina. Så nægtede min datter at tale med Bettina, hvilket vi selvfølgelig respekterede.
Efter hendes 3 ugers sommerferie hos sin far og frem til december blev samværet og hverdagen mere og mere grotesk. Min datter blev mere og mere sort/hvid tænkende. Hun gik helt ud i ekstremerne, hvor det til sidst endte med, at hun nu også både havde indgivet anmeldelser om vold på mig og hendes ældste bror. Situationen blev mere og mere uholdbar også for min datter.

Undervejs i hele forløbet har jeg set Bettina som min vigtigste livline. Hun var der altid, når jeg havde allermest brug for hende. Jeg kunne ringe til hende på alle tidspunkter, hvilket gav mig en stor tryghed. Når jeg ringede kunne jeg være helt fortvivlet og på grådens rand, og anede ikke hvad jeg skulle stille op, men Bettina formåede altid at give mig en indre ro og troen på mig selv. Bettina er altid positiv og optimistisk, man bliver glad af at have talt med Bettina. Både fagligt og menneskeligt er Bettina super kompetent til at hjælpe både børn og voksne. Havde jeg vidst at Bettina fandtes i begyndelsen af vores skilsmisse, havde jeg helt sikkert søgt rådgivning hos hende.

Historien endte ikke lykkeligt, for min datter og jeg har betalt en meget høj pris. Der er nu ingen kontakt mellem os. I dag kan jeg med god samvittighed, se mig selv i øjnene for jeg ved, at jeg har gjort alt hvad jeg kunne, og jeg har fået den bedste professionelle hjælp og støtte undervejs.

mor til 11 årig pige