Børnesamtale

Giver dit barn glæden, smilet og legen tilbage

Skab et trygt rum for dine børn under og efter skilsmissen med børnesamtaler

 

Sådan får du glade børn

Efter skilsmissen oplever mange dårlig samvittighed og magtesløshed. For det var jo dig og din ekspartner, der satte skilsmissen i værk. Det var ikke noget, dine børn havde indflydelse på. Du ved godt, det ikke kunne være anderledes. Men det ændrer ikke på, at du føler dig magtesløs, når det kommer til dine børn.

 

Derfor tilbyder jeg børnesamtaler. For dine børns skyld. Fordi de små mennesker ikke altid har så let ved at sætte ord på deres følelser. Det betyder ikke, at de ikke føler noget – eller at de ikke opfanger dine og din ekspartners følelser. For det gør de. Meget mere end du tror.

 

Vidste du, at:

  • børn med skilte forældre går med mange bekymringer?
  • selvom forældrene har været skilt i flere år, kan børnene godt have det rigtig svært?
  • når dit barn har det svært, går det ud over søvnen, skolearbejdet og humøret?
  • dårlig trivsel kan udvikle angst hos børn?

Hvad er en børnesamtale?

Børnesamtaler er ikke kun for børn, hvis forældre er gået fra hinanden. De er for børn, som ikke trives, mangler overskud eller børn, der har ændret adfærd på det sidste. Her kan en børnesamtale være en mulighed for, at dit barn kan tale med en uvildig part for eksempel, hvis I gennemgår en skilsmisse. For mange af de børn, jeg taler med, har ikke lyst til at snakke om skilsmissen med deres forældre, fordi de ikke vil gøre nogen kede af det.

 

Derfor tilbyder jeg et trygt og frit rum, hvor børnene får en voksen at tale med, som lytter og møder dem der, hvor de er. Børnene bliver stærkere, fordi de kan italesætte det, der er svært og få hjælp til at sige fra, hvis de har brug for det. Børnene bliver gladere, fordi de får værktøjer til at sætte ord på deres følelser, så de ikke ikke behøver at undertrykke dem.

 

“Det bedste ved at tale med dig er, at jeg må tale om alt. At du forstår, hvad jeg mener, og at du tager mig seriøst”.  Dreng, 12 år

Hvordan foregår en børnesamtale?

Jeg har lavet en video til børn, som har forældre, der skal skilles. Den anbefaler jeg, at du ser sammen med dit barn inden den første samtale, så dit barn er mere tryg ved at skulle møde mig. Du kan se videoen her.

 

Både du og din ekspartner er velkomne til den første børnesamtale – du kan også komme alene med dit barn. Jeg starter med at fortælle dit barn om, hvem jeg er, og hvad jeg ved om dit barns situation. Bagefter snakker vi om, hvordan samtalerne kommer til at foregå, og hvad det er jeg kan hjælpe med. Når dit barn er faldet godt til og er tryg, går du en lille tur, så dit barn og jeg kan tale videre på tomandshånd.

 

I løbet af de næste samtaler går vi i dybden og tager hul på netop de emner, som optager dit barn lige nu. Det kan være savn, nye bonusforældre, deleordning, vrede, skyld og meget andet. I forløbet vil jeg, efter aftale med dit barn, invitere jer forældre –  sammen eller hver for sig – med til samtalen, hvis jeg skønner, det vil gavne jeres barn. Til den sidste samtale laver vi aftaler med dig og din ekspartner. Vi taler også om, hvordan du bedst muligt kan hjælpe og støtte dit barn – og hvordan dit barn kan kommunikere til dig, hvad han eller hun har brug for.

 

Med en børnesamtale får I også et endnu stærkere udgangspunkt for at lave en fyldestgørende samværsaftale, fordi denne kan tage udgangspunkt i det, som barnet selv har givet udtryk for, at han eller hun ønsker.

 

Overvejer du, om en børnesamtale er det rigtige for dit barn?

Book en indledende og uforpligtende samtale med mig lige her.

 

Glade børn og glade forældre med mere overskud i hverdagen

Efter et børnesamtaleforløb får børnene håb om, at alting nok skal gå, selvom mor og far ikke længere skal bo sammen. Du som forælder får efter et børnesamtaleforløb glade børn, færre konflikter, og så slipper du for den dårlige samvittighed, fordi du ved dine børn har det godt. Det giver mere ro og overskud i hele familien, fordi børnene kan slippe deres bekymringer. Så de kan få glæde, smil og leg tilbage i deres hverdag. Præcis som det skal være, når man er barn.

 

”Efter jeg har talt med dig, er der plads i mit hoved. Det er blevet tømt for tankerne. Nu har jeg lyst til at lege igen.”  Pige, 8 år

 

Overvejer du, om en børnesamtale er det rigtige for dit barn?

Book en indledende og uforpligtende samtale med mig lige her.

Stil et uforpligtende spørgsmål