Pås på familien i skilsmissen

Familievejleder Lola Jensen er lige udkommet med en ny bog med titlen: ”Pas på familien – også når den går i stykker”.
Et emne, som også optager mig, da jeg dagligt arbejder med forældre og børn, som er berørt af skilsmisse.

 

”Pas på familien – også når den går i stykker” tager hånd om alle aspekter af en skilsmisse: Fra den svære beslutning om et brud til anbefalinger vedrørende deleordning. Samvær med børnene. Håndtering af ulykkelige bedsteforældre og praktiske løsninger i den nye sammenbragte familie.

Undervejs i bogen holder Lola skarpt fokus på børn i alle aldre, fordi deres tarv og trivsel altid må veje tungest. Et barn slipper aldrig den familie, det blev født ind i. Det er forældrenes opgave at passe på denne familie – også når den går i stykker.

Jeg bliver glad helt ind i mit hjerte, når jeg møder fagpersoner, som taler ud fra barnets perspektiv og ikke ud fra et samfundsperspektiv. Og det gør Lola Jensen.

 

Et hjerte, der banker for børns trivsel

Det er så vigtigt, at barnets perspektiv bliver italesat af fagfolk, som har kendskab til børns udviklingsbehov. Vigtigt er det også, at Lola sender sådan en bog på gaden. Selvom det måske ikke er så populært i vores tid, hvor voksne har travlt med karrieren samtidig med, at de stifter familie.

Børnene selv bliver ofte ikke hørt om, hvad der er bedst for dem. Af hverken forældre eller politikere. Så godt, at Lola Jensen står frem og giver dem en stemme.

Vi skal huske på, at alle børn er forskellige og skal behandles forskelligt. Derfor skal samværsaftaler også skræddersyes til det enkelte barn. Og ikke udformes efter, hvad der er oppe i tiden lige nu.

Jeg glæder mig til at læse bogen.

Bettina Vestergaard

Bettina Vestergaard – Skilsmissekonsulent og familieterapeut med egen praksis siden 2015 – Læs mere om Bettina her.