Kære Bettina

Jeg oplever en far der ikke er tilstede eller prioriterer pigerne.  Den ene reagerer ved at tage fuldstændig afstand. Den anden forsøger at vinde hans opmærksomhed.  Jeg synes det er svært. Hvordan jeg skal støtte op og være positiv, når han opfører sig sådan? 

Et andet dilemma er mærkedage som jeg oftest holder for pigerne. Der vil han ikke deltage, hvis det er hos mig. Det er pigerne lidt træt af.  Han mener ikke der skal være noget fælles, da vi er skilt, og han har en ny kæreste. Jeg tænker, at vi skal tage ansvar for den familie vi har skabt, og gøre det for pigernes skyld. 

Hvordan kan jeg støtte mine piger bedst? 

Mange hilsner Tulle

 

Kære Tulle

Tusind tak fordi du deler nogle af dine udfordringer med mig. Det kan være svært at vide, hvordan man bedst støtter sine børn, når de ikke føler sig prioriteret.

Jeg vil helt sikkert lave et blogindlæg om denne problematik, for du og dine piger er desværre ikke ene om denne udfordring.

Du vil gerne have et svar på, hvordan du bedst kan være der som forælder, når din eksmand opfører sig som han gør.

Jeg synes du skal anerkende dine pigers frustration. Fortælle dem at du ikke synes at hans adfærd i orden, at du godt kan forstå at de både er kede af det, sure, vrede, frustreret. At du ville ønske, at du kunne gøre mere.

Dilemmaet omkring mærkedagene, når de bliver holdt hos dig. Jeg synes du skal tage en snak med dine piger samlet, så I sammen kan lægge en strategi for, hvordan I takler disse dage. Hvordan vil de gerne have det?

Bliver mærkedagene afholdt hos dig af praktiske grunde, eller fordi de ikke vil gøre dig ked af det, eller simpelthen fordi, de gerne vil have det foregår hos dig? Hvis grunden er den sidste, så skal han måske fremover ikke inviteres med, hvis han alligevel ikke kommer. Pigerne har jo ikke brug for disse afvisninger. Måske skal fødselsdagen holdes på neutral grund. Kun I ved hvad der er bedst. Det vigtigste er at pigerne forholder sig til deres egne behov, og ikke så meget til fars eller mors behov. Hvis du ikke allerede er det, kan du derfor være åben for nye måder at markere mærkedagene på.

Jeg er fuldstændig enig med dig i, at I som forældre bør tage ansvar for jeres familie. Din eksmand har også ansvar for, hvordan han behandler sine piger. Desværre kan du kun tvinge hesten til truget, men du kan ikke tvinge den til at drikke.

Jeg kan godt forstå dine pigers reaktioner. De er meget klassiske. Hvis de ikke allerede har talt med en professionel om jeres skilsmisse, kunne det være en oplagt mulighed. Dels for at få ryddet op i følelserne, men i særdeleshed for at få nogle redskaber til at tackle den far, de nu engang har. Jeg har rigtige gode erfaringer med fra mine samtaler med andre unge, at samtalerne ruster dem, så de er i stand til at sige til og fra ud fra deres egne behov.

Jeg håber at du kan bruge mit svar. Hvis du tænker at du eller dine piger kunne have brug for sådanne samtaler, vil jeg meget gerne hjælpe dem videre.

Bedste hilsner

Bettina

Bettina Vestergaard

Bettina Vestergaard – Skilsmissekonsulent og familieterapeut med egen praksis siden 2015 – Læs mere om Bettina her.
0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *