Om mig

Sådan startede Skilsmissekonsulenten

Selvfølgelig vil du lære mig at kende

Det kan jeg godt forstå. Det er jo vigtigt at kende stemmen bag bloggen – og hende du måske overvejer at dele noget med, der er så følsomt som ens sorg, tanker og følelser om skilsmissen og børnene.

Jeg hedder Bettina og er fra 1966.  Altså en kvinde midt i livet. Godt og vel.

Sammen med min mand Peter bor jeg i et parcelhus i Hillerød. Her nyder jeg både at hygge mig i min have blandt mine mange blomster, gå ture i Hillerøds smukke omgivelser, binde buketter eller cykle en rask motionstur i Nordsjælland med min mand.

Vi har boet i Hillerød i mere end 25 år. Det, at bo op af Gribskov, har været en gave for os og vores to døtre, som nu for længst er fløjet sikkert fra reden. Begge piger har bosat sig i Hillerød med deres mænd, hvilket vi som forældre er meget glade for. Første barnebarn er kommet til verden, og så er det rart at være tæt på.

Du tænker sikkert at med det ”perfekte” liv, hvordan kan hun så overhovedet sætte sig ind i min situation, og hvordan kan hun hjælpe mig og mine børn. Hun har jo aldrig selv været skilt? Dine tanker er forståelige, og ikke helt fremmed for mig. En i min familie sagde på et tidspunkt: ”Det er jo egentlig paradoksalt, at du rådgiver forældre, der er i skilsmisse, når du aldrig selv har været skilt”.  Mit svar kom prompte: ”Det synes jeg ikke, det er. Når jeg rådgiver forældre i skilsmisse, så gør jeg det ud fra barnets perspektiv. Hvad har det enkelte barn brug for ud fra dets alder, udvikling og behov. Jeg ved, qua mine mange samtaler med børn, hvad der påvirker dem mest, når mor og far bliver skilt. Og netop fordi jeg ikke selv har været skilt, er jeg heller ikke påvirket/farvet af mine egne mere eller mindre dårlige oplevelser. Jeg kan derfor være helt neutral og se sagen fra begge sider.”

Og bare rolig.

Os, der lever af at hjælpe andre med at håndtere konflikter, falder også i ind imellem. Så modsat hvad du måske kunne tro, kan jeg og min mand stadig efter så mange år sammen havne i skænderier, men fordi kærligheden mellem os stadig er der, fordi vi gennem årene har slebet kanterne og ikke mindst fordi jeg, qua mine uddannelser, har tilegnet mig nogle redskaber til, hvordan man kan håndtere konflikter, formår vi gang på gang at blive gode venner igen.

Fra stressramt offentlig ansat til et nyt liv som skilsmissekonsulent

Tidligere arbejdede jeg som familieterapeut i det offentlige, så jeg har altid arbejdet med mennesker. Jeg kunne altid høre i telefonen, når noget ikke var, som det skulle være, ligesom jeg kunne se, om de var utrygge ved at skulle tale med mig – alene ved den måde, de gik ind af døren på. Så jeg har altid været opmærksom på, om nogen har brug for ekstra omsorg.

Imidlertid måtte jeg forlade den offentlige sektor, fordi jeg gik ned med stress. Jeg var tvunget til at tage mit arbejdsliv op til revision. I mine samtaler med en psykolog, mig selv og min mand fandt jeg frem til, at det ikke var mit fagområde, altså det at hjælpe børn og forældre, der var noget galt med, men det var arbejdsforholdene, og måden man ”hjælper” folk i det offentlige i dag, der var skyld i, at jeg måtte ned og bide i græsset. Jeg brænder stadig for børnene og deres trivsel, og jeg bliver glad, hver gang jeg hjælper andre mennesker.

Mit fokus, på at hjælpe forældre i skilsmisse i dag, skyldes til dels min bror. Han skulle skilles og har to børn. Jeg kunne ikke lade være med at give ham nogle gode råd i relation til deres deling af tiden med børnene. Min bror spurgte, om jeg ikke ville komme ud en aften og tale med dem begge. Det ville jeg selvfølgelig gerne. Vi brugte en aften på at gå deres samværsaftale igennem. Efterfølgende sagde både min bror og svigerinde, at når jeg kunne være så objektiv i deres sag, han er jo min bror, og når jeg havde evnen til at se deres aftaler ud fra børnenes perspektiv, så synes de, at det ville være tosset at smide de evner væk for at blive blomsterbinder.

Jeg begyndte efterfølgende at lege med tanken og fandt frem til, at mine faglige kompetencer er i top. Jeg skulle bare selv sætte rammerne for mit arbejde, og det gør jeg bedst som selvstændig.

Kontakt mig her

Du er ikke alene

De fleste forældre ønsker at klare udfordringerne i familien selv, men det kan være rigtig svært, når man selv er midt i orkanens øje. Jeg kan hjælpe dig med at bevare overblikket og holde fokus på forældresamarbejdet.

Jeg er altid ved din side – både når du griner og når du græder, når du er fortvivlet eller vred. Jeg er din fortrolige gennem hele forløbet. Jeg har en åben og uformel omgangstone og taler i et sprog, der er til at forstå. Når du vælger mig, er vi sammen om at løse udfordringerne.

Du vil skilles?

Du er skilt

Besøg siden for børn her

 

 

Gratis og uforpligtende spørgsmål