Kære Bettina

Jeg fandt din blog om skilsmisse på nettet og håber stadig, at man kan skrive til dig med spørgsmål.

Jeg havde for nylig en konflikt med min datter Fie på ni år. Hendes mor, som bor tæt på, havde netop indkøbt to kaniner til Fie og hendes lillesøster, og Fie var spændt på at se dem, selvfølgelig. Jeg havde aftalt med moderen at de skulle over og se dem den følgende dag, men da  Fie skal til at i seng, vil hun over og se dem nu. Jeg siger nej, for det er sent, men Fie ringer moderen op og græder højt i røret over min beslutning. (Jeg havde ellers sagt, at hun ikke skulle ringe op nu). Moderen vil så tale med mig,  og jeg forklarer stille og roligt, at jeg har sagt nej fordi det er så sent som det er. Der bliver lagt pres på fra den ene og anden side, og både moderen og Fie kan ikke acceptere min beslutning.

Sagen endte med, at Fie var helt ude af den, moderen kom og ringede på, og jeg måtte sende begge børnene afsted, fordi situationen var kommet så langt ud. Og på den måde fik Fie sin vilje. Jeg skældte ikke ud, da hun kom tilbage, men snakkede med hende om at det var en dum måde at få sin vilje på osv. – og jeg konfiskerede hendes telefon resten af ugen. Noget, jeg aldrig har gjort før. 

 

Men Fie har brugt telefonen før til at søge støtte hos moderen, når hun en sjælden gang har haft en konflikt med mig. Moderen giver altid Fie ret i, at jeg er dum, og tror på Fies historier, der ofte er pyntede lidt meget. Mor er meget bitter på mig, og ser gerne sit snit til at skælde ud på mig. Hun er ualmindelig grov og ubehagelig, og jeg har derfor måttet blokere hende, så hun kun kan skrive til mig og lægge talebeskeder, så vi undgår direkte verbal kommunikation. 

Jeg mener, det må være usundt for Fie at bruge telefonen til at søge støtte hos moderen, når der opstår en konflikt. Det er ligesom et våben, hun kan hente ind, fordi hun ved, moderen så gerne skælder mig ud. Og hvad skal jeg gøre fremadrettet, hvis der opstår en konflikt med Fie, og så hun vil over til moderen, så snart hun føler sig uretfærdigt behandlet? Det vil vel kun gøre det værre at prøve at tilbageholdeholde hende? Nu tænker jeg bare fremadrettet. 

Håber du kan fortælle mig, hvad der er bedst at gøre.

Mvh Bjarne

 

Hej Bjarne

Du har fuldstændig ret i at det ikke gavner din datter at ringe til mor, når hun er utilfreds over hos dig. Konflikter skal løses der hvor de opstår og med dem der er involverede. Jeg synes nu heller ikke at det særligt smart, at mor fortæller at hun har købt 2 kaniner, som er hos hende. Et burde hun have købt kaninerne sammen med Fie og hendes søster. To hun skulle vente med at sige det til de var på vej hjem fra dig. Det virker som en bevidst handling fra hendes side. En handling som påvirker dit samvær med dine børn.

Det var godt at du holdt fast men ærgerligt, at din ekspartner ikke støttede op om dig.

Da det formentlig ikke nytter at tale med din ekspartner, syntes jeg, at du skal tage en snak med din datter. En snak hvor I får talt om at hvem der bestemmer hjemme hos dig, og at det ikke er i orden at ringe, når man ikke må få sin vilje. Denne snak skal du tage med hende, når hun er frisk. Prøv at drag nogle paralleler til hendes egen verden, når de som veninder ikke kan blive enige.

Du bør også opfordre din ekspartner til at holde sig på egen banehalvdel, og ikke blande sig i hvad der foregår hos dig.

Det er slet ikke i orden, at hun møder op og henter børnene. Hun underminerer fuldstændig din rolle som forælder.

Jeg synes, at du skal fortsætte med at være en god rollemodel for dine børn og sætte de grænser der skal sættes.

Håber at du har fået svar på dit spørgsmål.

Bedste hilsner

Bettina

Bettina Vestergaard

Bettina Vestergaard – Skilsmissekonsulent og familieterapeut med egen praksis siden 2015 – Læs mere om Bettina her.
0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *