Boern der leger i sneen i vinterferien

Vinterferien ligger for døren, og dit barn skal på samvær. Her får du 5 tips til, hvordan du kan hjælpe dit barn til en god ferie uden dig – og et enkelt, der kan hjælpe dig selv til at håndtere adskillelsen.

Glæd dig med dit barn

Glæd dig på dit barns vegne over, at det skal på vinterferie og hygge sig med sin anden forælder. Hvis du viser dit barn, at du synes, det er dejligt, at det skal på ferie, kan dit barn lettere tage af sted. Så skal dit barn ikke gå og tænke på, om du er ked af det.

Hyg jer med at pakke taske

Hjælp med at få pakket ferietasken. Det er dumt at tage på badeferie og have glemt badetøjet, eller skiferie og have glemt den uldne trøje. Selv teenagebørn kan have brug for hjælp til at få husket alle tingene. Sæt jer evt. ned, og lav en tøjliste sammen. Det gør det meget nemmere og mindre stressende. Det kan faktisk ende med, at det bliver helt hyggeligt at finde tingene frem.

Tal ferien op og savnet ned

Tal om, hvor dejligt og spændende det bliver for dit barn at komme på ferie sammen med den anden forælder. Og hvis dit barn giver udtryk for, at det kommer til at savne dig, så tal om, at det er helt naturligt at savne dem, man elsker, når man ikke er sammen. Men I skal jo være sammen igen efter ferien.

Sig glad farvel

Send dit barn afsted med smil, kys og kram. Så vil dit barn ikke bruge ferien på at bekymre sig om, hvordan du går og har det. Det vil heller ikke have dårlig samvittighed over at være på ferie, mens du går og er ked af det.

Giv dit barn helt fri

Giv dit barn lov til at være på ferie. Forstyr ikke med sms eller telefonopkald dagligt. Lad dit barn nyde ferien og oplevelserne lige der, hvor det er. Så har dit barn også noget at fortælle, når det kommer hjem.

Forkæl dig selv

Ja, du kan godt føle, at hjemmet er tomt, og at du savner dit barn enormt. Det er helt forståeligt. Du kan gøre smerten mindre ved selv at få nogle aftaler i kalenderen. Nu har du mulighed for at mødes med venner, gå i biffen eller i byen, uden at skulle tænke på barnepige, eller hvornår du skal være hjemme. Prøv at nyde, at du får lidt mere tid til dig selv.

Jeg ønsker dig og dit barn en god vinterferie.

Bettina Vestergaard

Bettina Vestergaard – Skilsmissekonsulent og familieterapeut med egen praksis siden 2015 – Læs mere om Bettina her.