En samværsaftale hos mig er en børneaftale

Forebyg de klassiske konflikter - få aftalerne om børnene på plads så tidligt som muligt

Derfor har I brug for en samværsaftale:

  • den er hele fundamentet for jeres fremtidige forældresamarbejde
  • den sikrer jeres og jeres barns rettigheder
  • lovgivningsmæssigt skal I tage stilling til forældremyndighed og dit barns bopæl
  • I undgår unødvendige konflikter
  • I får mere overskud og ro i hverdagen

Hos mig får I:

  • børnefaglig rådgivning
  • størst mulig indflydelse på indholdet
  • en samværsaftale, der tager hensyn til jeres barn
  • en aftale, der indeholder alle juridiske og praktiske overvejelser
  • god tid til at udarbejde aftalen om børnene

Samværsaftalen indeholder alt det, I som forældre er blevet enige om vedrørende jeres barns fremtidige liv i to hjem.

“Jeg er virkelig glad for, at vi fik det gjort, for jeg føler, at jeg har sikret vores børn bedst muligt i forhold til deres trivsel fremover. Og jeg er ikke længere utryg, for jeg ved, hvor jeg kan henvende mig, hvis vi skulle løbe ind i nye udfordringer”

> Læs hele udtalelsen fra en 35-årig mor

“Den samværsaftale betød meget mere for mig end alt det andet om økonomi og deling af hus og det der. Det er de bedste penge, jeg har givet ud.”

– Læs hele udtalelsen fra en 39-årig far

Køb en skræddersyet samværsaftale 

En aftale om børnene er et farvel til konflikter

Gennem mine mere end 10 års erfaring som familierådgiver og bisidder for skilte forældre i Statsforvaltningen har jeg set en række eksempler på konflikter, der kunne have været undgået, hvis samværsaftalen havde været udarbejdet ordentligt.

Når I udarbejder jeres samværsaftale sammen med mig, sørger jeg for, at aftalen indeholder alle juridiske og praktiske forhold, så I undgår unødvendige konflikter og kedelige overraskelser. Samtidig tager min rådgivning udgangspunkt i dit barns behov.

Jeg hjælper dig én gang for alle med at tage stilling til juridiske, økonomiske og praktiske spørgsmål, så I fremover undgår konflikter. På den måde giver I dit barn de bedst tænkelige muligheder for at trives godt efter skilsmissen i to hjem.

Hos mig kan I føle jer tryg. Jeg guider jer omsorgsfuldt gennem samværsaftalens mange emner og sørger for, at I kommer hele vejen rundt, og at I ikke føler jer presset, når I træffer jeres beslutninger i forhold til jeres barn.

I kan gå fra hinanden og stadig bevare forældreansvaret og forældresamarbejdet til gavn for jeres barn.Når I har fået udarbejdet en skræddersyet samværsaftale, kan I igen fokusere på at være forældre.

Sådan udarbejdes samværsaftalen

Det kan være svært at søge hjælp

Det kan være meget grænseoverskridende at søge hjælp hos en fremmed og I vil sikkert allerhelst lave aftalerne om jeres børn selv. Det er helt forståeligt.

I forbindelse med skilsmissen er I begge under et voldsomt følelsesmæssigt pres, og det at skulle deles om tiden med sit barn, er rigtig svært for de fleste. I kan have svært ved at gennemskue konsekvenserne af de aftaler, I skal indgå, herunder også samværsaftalen.

Jeg hjælper jer med at træffe de bedste beslutninger for jer og jeres barn.

Jeres samværsaftale skal være skriftlig

Selvom I lige nu tænker, at jeres samarbejde om børnene fungerer, så er det rigtig vigtigt, at I får lavet en skriftlige aftale om børnene. I kan aldrig vide, hvad fremtiden vil bringe af uoverensstemmelser imellem jer, så indgå aftalen mens I fortsat er på god fod med hinanden.

Med en skriftlig samværsaftale i hånden, der er underskrevet af begge parter og henviser til retsplejelovens § 478, stk. 1, nr. 3., kan I få fogedrettens hjælp til at få udleveret jeres barn, både til og efter samvær.

Det kan I IKKE uden en skriftlig aftale.

Gratis og uforpligtende spørgsmål