Hej Bettina

Min x mand og jeg har været skilt siden oktober 18, vi har selv lavet en samværsaftale, som er korrekt underskrevne og med de rigtige paragraffer. Min x mand er rigtig dårlig til at overholde vores nuværende aftaler, og er på ingen måde respektfuld over for mig.

Hvis vi får lavet en samværsaftale igennem dig, hvordan sikre jeg mig så, at han overholder sin del? Og i så fald, hvordan skal jeg så håndtere det hvis den overskrides.?

Mvh Maria

 

Hej Maria

Tak for dit spørgsmål om, hvordan du får din ex-mand til at overholde jeres samværsaftale.

Jeg er glad for at høre, at I allerede har en skriftlig samværsaftale.

Jeg kan godt forstå, at du ikke synes at det er tilfredsstillende, at han ikke overholder jeres samværsaftale. Rent juridisk kan du ikke gøre så meget, hvis det handler om at han fx aflyser sit samvær med jeres barn/børn. Aflyser han det gentagne gange, kan du rette henvendelse til Familieretshuset. Og bede om at få ændret samværet, med den begrundelse at han gentagne gange har aflyst samværet.

Handler det om mere “lette” emner i jeres samværsaftale kan du kun henstille til at han overholder dem.

Du skriver at han behandler dig respektløst, hvilket giver mig en fornemmelse af, at jeres nuværende samarbejde som forældre ikke fungerer. Selvfølgelig skal du behandles med respekt. En måde du kan hjælpe ham med det er at du selv sætter tydelige rammer og grænser overfor ham i jeres dialog.

Du kan bede Familieretshuset om, at indkalde jer til enten et børnefagligt rådgivningsmøde, hvor I sidder sammen med en børnesagkyndig eller et konfliktmæglingsmøde. De vil have fokus på jeres måde at samarbejde på, for det er altafgørende for jeres børns trivsel.

I kan også vælge at få rådgivning og få talt om jeres nuværende samværsaftale hos mig. Når I udarbejder en skræddersyet samværsaftale hos mig, får I talt om alt fra økonomi, samarbejde, hverdags og feriesamvær, kommunikation, opdragelse mv. Begge bliver hørt og der skal være enighed om det der skrives ind i aftalen. Der vil ligeledes være opfølgende møder, hvor aftalen kan justeres.

Der kan I tale om det der ikke fungerer, og I kan finde fælles løsninger.  Om din ex-mand vil have nemmere ved at overholde den, skal jeg ikke kunne sige. Du nævner ikke nogle grunde til hvorfor han ikke overholder jeres nuværende aftale. Erfaringsmæssigt er det væsentligt nemmere at overholde en aftale, som man selv har været med til at udarbejde og man har ikke været under pres, da den blev udarbejdet.

Hvad du skal gøre, hvis han ikke overholder den afhænger dels af jeres barn/børns alder, hvilke dele af aftalen han ikke overholder og hyppigheden.

Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med ovenstående udfordringer.

Bedste hilsner 

Bettina

Bettina Vestergaard

Bettina Vestergaard – Skilsmissekonsulent og familieterapeut med egen praksis siden 2015 – Læs mere om Bettina her.
0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *