Bogen Victoria Roses - to liv

Jeg anbefaler bogen: “Victoria Roses to liv” af Gitte Løkkegaard.

Bogen er illustreret med vignetter af Jan Solheim.

Victoria Rose er 11 år.

Hun bor på skift hos sine forældre, som er skilt, og er vant til at pakke sit liv sammen hver fredag og bytte voksne, papsøskende, værelse og rutiner ud.

Victorias elskede farfar er kommet på plejehjem pga. en blodprop, og det er hårdt for Victoria, som har brugt ham og hans kolonihavehus, Roselyst, som helle i sit pendlerliv. Nu skal huset sælges!

Victorias bedste ven, Storm, er også skilsmissebarn og lever med alle de samme udfordringer som Victoria. Storms mor er skuespiller, og en aften er han og Victoria i teatret, hvor Storms mor er med i en Ronja Røverdatter-forestilling. Pludselig føler Victoria, at Ronja taler direkte til hende, og hun får en ide: Hun vil ændre det uudholdelige (pendlerlivet) og flytte ud i Roselyst sammen med Storm, og så må forældrene bo der på skift. Lidt ligesom Ronja og Birk, som flygter ud i Mattis-skoven …

 

Dét kommer der mange sjove kultursammenstød ud af, og hver gang en voksen kommer med indvendinger, finder Victoria og Storm et af de mange råd og formaninger frem, som de har måttet høre på. F.eks.: ”I stedet for at fokusere på, at du savner ham, må du glæde dig til at se ham igen”. Kultursammenstødene og ordvekslingerne er meget underholdende.

Victorias farfar er kriminalromanforfatter. Han har lavet en gåde til Victoria og Storm, som skal løses inden en bestemt dato, og lagt små ledetråde ud i kolonihavehuset og haveforeningen. Kan Victoria og Storm nå at løse gåden, inden huset bliver solgt, og få deres forældre overtalt til at leve på skift i det lillebitte kolonihavehus?

 

Bogen om Victoria Rose

Beretter på godt og ondt om livet som skilsmissebarn med “dine, mine og vores børn”.

Og kan fås også som lydbog og E-bog.

“Victoria Roses to liv” er en rigtig god bog, med emner som et hvert barn med skilte forældre kender til.

 

Jeg er sikker på at du kan få nogle samtaler i gang med dit barn.

 

Bettina Vestergaard

Bettina Vestergaard – Skilsmissekonsulent og familieterapeut med egen praksis siden 2015 – Læs mere om Bettina her.
0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *