Hej Bettina

Jeg har en søn på snart 5 år. Vi blev skilt for snart 3 år siden, men inden for det sidste år har vores samarbejde været anstrengt – der er nye partnere på vej ind i billedet på begge sider.

Jeg er i tvivl om, hvorvidt min søn vil få noget ud af at deltage i et børnegruppeforløb. Han kan ikke huske bruddet. Han var kun lige blevet 2 år. Samtidig er jeg i tvivl, fordi han er så lille, og tidspunktet som det ligger på. Vores søn er som udgangspunkt god til at udtrykke sig, ikke nødvendigvis omkring følelser, men er stærk verbal. Han bliver normalt puttet kl 1830 (senest), så jeg ved ikke, om han vil være for træt? Jeg ved ikke om du har erfaringer med nogle af mine bekymringer, og kan hjælpe mig med at få afklaret nogle af tingene.

Med venlig hilsen

Lotte

 

Hej Lotte

Tak for din henvendelse. Jo jeg kender en del til de udfordringer du står i.

For børn er det ikke et spørgsmål om at forstå bruddet eller kunne huske bruddet. Det handler mere om at få et neutralt sted, hvor man kan tale om at ens mor og far ikke bor sammen.
At dit barn får sat ord på sin hverdag, og de vilkår der er i hans liv.
Noget af det som bekymre børn, og som børn bruger meget energi på, er når mor og far ikke kan samarbejde.

Det er min erfaring, at alle børn hvis forældre der er skilt spekulerer over forskellige emner, der er relateret til skilsmissen. Du nævner selv at nye partnere er på vej ind. Dette kan godt medføre nogle reaktioner fra din søn.
De fleste børn ønsker, at deres mor og far skal flytte sammen igen. Så det at der kommer nye partner ind kan definitivt slukke den drøm, hvilket kan påvirke din søn.
Skiftedagen plejer heller ikke at være så sjov, og savnet efter den forældre man ikke er hos, kan være stort at gå at bære på alene.

Efter min mening bør alle børn have et frirum, hvor deres tanker og følelser kan blive italesat.
Din søn vil helt klart kunne profitere af at være i en gruppe, men du har ret i at tidspunktet er for sent.

Et godt alternativ kan være enesamtaler også kaldet børnesamtaler, hvor jeg taler med din søn. Og samtalerne kan vi lægge på et tidspunkt, så han ikke bliver for træt.

Jeg håber at ovenstående har besvaret nogle af dine spørgsmål. Ellers er du velkommen til at vende tilbage.

Bedste hilsner

Bettina

Bettina Vestergaard

Bettina Vestergaard – Skilsmissekonsulent og familieterapeut med egen praksis siden 2015 – Læs mere om Bettina her.
0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *