Kære Bettina.

Susanne min ekspartner og jeg har lidt forskellige tvister omkring børnebidrag og hvad de i givet fald dækker. Jeg synes det er svært at finde retningslinjer på nettet omkring det. Hun betaler normalbidrag, men jeg ved ikke hvad hun aktuelt tjener (jeg formoder dog, at hun kunne tjene så meget, at hun bør betale mere). Aktuelt eksempel er, at hun mener, at jeg skal dække børnenes tøj til en fest hun holder. Altså hun bestemmer og køber, jeg overfører efterfølgende.

Kan du gøre det klart for mig hvad jeg forventes at betale, og hvor hun skal betale, selvom hun betaler børnebidrag?

Mange hilsner Charlotte

 

Kære Charlotte,

Tak for dit spørgsmål om hvilke udgifter børnebidraget skal dække.

Børnebidraget dækker udgifter til barnets forsørgelse. Samværsforælderen skal selv dække de udgifter der er forbundet med samværet, legetøj og indretning af værelse. Har samværsforælderen specielle ønsker til fx. tøj afholder samværsforælderen selv denne udgift. Har man en 6/8 eller 7/7 ordning deler man udgifterne ligeligt og der betales ikke børnebidrag.

Susanne kan altså ikke diktere, at du skal betale børnenes tøj til hendes fest. Det er hende der ønsker, at de skal have noget særligt på, så den udgift må hun selv dække.

Igennem Familieretshuset kan du få undersøgt, om hun betaler det rette beløb. De indhenter selv hendes løn oplysninger de relevante steder. Ved beregning af indkomsten for den, som skal betale børnebidrag indregnes alle indtægter, herunder lønindkomst, bonus, honorarer, renteindtægter, aktieudbytte, over- og underskud ved personlig virksomhed samt i selskaber, som betaler har bestemmende indflydelse over. Det gælder også selskaber, som betaler indirekte ejer via andre selskaber.

Der gælder særlige regler, hvis betaler har en skattefri indkomst.

Familieretshuset anvender betalers indkomst, før der er fratrukket skat og arbejdsmarkedsbidrag. Dog fratrækkes udgiften til ATP og rimelige pensionsordninger. Det gælder både obligatoriske og frivillige pensionsordninger.

Familieretshuset tager ikke hensyn til betalers udgifter.

Du kan søge om fastsættelse af børnebidrag her: https://familieretshuset.dk/foraeldreansvar/foraeldreansvar/boernebidrag/fastsaettelse-af-boernebidrag

Bedste hilsner

Bettina

Bettina Vestergaard

Bettina Vestergaard – Skilsmissekonsulent og familieterapeut med egen praksis siden 2015 – Læs mere om Bettina her.
0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *